Volledig Hitma-assortiment
Hitma Gas- en vlamdetectie

Gasdetectie voor de voedingsmiddelenindustrie

Het niet of onjuist signaleren van gassen kan grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen en een mogelijk gevaar voor de productieruimte opleveren. Onze gas- en vlamdetectie-oplossingen beschermen medewerkers, omwonenden en processen beschermen tegen mogelijke gevaren.

In de voedingsmiddelenindustrie worden gassen gebruikt die gevaarlijk kunnen zijn voor mens en milieu. De productie en verwerking van levensmiddelen en het maximaliseren van de houdbaarheid vereisen bijvoorbeeld de toepassing van diverse gassen. Denk hierbij aan koudemiddelen als freonen en CO2, of aan zuurstofverdringende gassen als stikstof. 

Bij de productie van levensmiddelen kunnen diverse gassen vrijkomen waar je misschien geen rekening mee houdt. In bier zit bijvoorbeeld kooldioxide na de vergisting uit mout die vrij kan komen tijdens het afvulproces. Door de zuurstofverdringende eigenschap kan het zuurstofniveau in de productieruimte dusdanig dalen dat er een levensgevaarlijke situatie kan ontstaan.

Om in kaart te brengen wat de kritische locaties in jouw bedrijf zijn, kunnen we langskomen voor een mapping. We maken dan een ontwerp voor een gasdetectieplan, inclusief onderhoud en kalibratieservice.

Onze producten voor de voedingsmiddelenindustrie: