Het plaatsen van gasdetectiesensoren

Het plaatsen van sensoren voor gasdetectie

Bij het plaatsen van gasdetectiesensoren moet de 'detectiewet' altijd in aanmerking worden genomen. Een sensor zal alleen dan kunnen werken als het gas bij de sensor kan komen. Maar er is meer.

Houd er bij het plaatsen van gasdetectoren rekening mee dat de sensoren altijd bereikbaar moeten zijn voor kalibraties. Ook bij plaatsing dicht bij de grond moet er altijd ruimte zijn voor het aansluiten van kalibratie­apparatuur, dus tenminste 20 cm. Bij gassen lichter dan lucht moet een hoge locatie worden gekozen. Bij gassen zwaarder dan lucht juist een locatie dicht bij de grond.

In open installaties moet rekening worden ge­houden met de meest voorkomende windrichting, zonder uit het oog te verliezen dat het ook wel eens de andere kant op kan waaien!

Zo heeft elke gasdetectie-installatie haar eigenschappen. De engineers van de HITMA-servicedienst helpen u graag bij het bepalen van sensorlocaties voor een optimaal veiligheidsplan.

 


Service formulier

Het is belangrijk om met regelmaat uw gasdetectiesysteem te laten controleren, te onderhouden en periodiek te kalibreren. Hiervoor kunt u terecht bij onze serviceafdeling.

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een serviceafspraak in te plannen.
U kunt via het formulier ook vragen stellen aan onze service afdeling.